UPDATE 13 oktober: Van 14 oktober tot en met 28 oktober draait het Smakenrad NIET. Heb je een ticket gekocht dan ontvang je een vouchercode van de organisatie.

YES, je leest goed: deze winter kun je uit eten in een reuzenrad! Het Smakenrad Amsterdam staat van 13 oktober t/m 3 januari op het Europaplein bij de RAI. Als dit seizoen, waarin het allemaal wat anders dan anders zal gaan, nog meer van dit soort leuke en originele pop-ups in petto heeft, dan schat ik in dat we de donkere maanden wel door gaan komen. Het Smakenrad in Amsterdam is geopend van ontbijt tot koffie, van lunch tot borrel, voor een high tea of een high wine en voor diner. Ook helemaal kidsproof: bij alle momenten kun je een speciaal arrangement boeken voor de kids t/m 12 jaar. Dus ook een kindermenu voor het diner!

 

smakenrad amsterdam

DINEREN MET RIJKS IN GROOTSTE REUZENRAD VAN NEDERLAND

Mocht je chef Joris Bijdendijk van RIJKS nog niet volgen op Instagram, dan zou je dat eigenlijk snel eens moeten doen. Bijna iedere week weet hij wel weer te verrassen met een ánder leuk initiatief. Deze winter slaan Joris, RIJKS en het Smakenrad de handen inéén voor een sterrenmaaltijd met panoramisch uitzicht over heel Amsterdam. De 27 verwarmde gondels worden omgebouwd tot privé restaurants, die in het rad tot 50 meter hoogte komen. Helemaal Covid-proof dineren in je eigen privé cabine. Dat betekent wel dat het Smakenrad Amsterdam alleen geboekt kan worden door personen uit hetzelfde huishouden en er is plek voor maximaal 5 personen in één gondel.

Boek je overdag dan wordt het eten en drinken verzorgd door het team van het Smakenrad. Het diner wordt verzorgd door het team van Joris Bijdendijk met een menu dat iedere drie weken wisselt en bestaat uit verschillende gerechten van Wils en RIJKS. Er beloven ook nog een aantal speciale avonden te komen, maar de invulling hiervan wordt later bekendgemaakt! Bijvoorbeeld voor Kerst en Oud en Nieuw kan er nu nog niet gereserveerd worden, maar meer informatie wordt verwacht op de website van het Smakenrad.

MEER KERST TIPS

SMAKENRAD AMSTERDAM 2020

Data & tijden:13 oktober 2020 t/m 3 januari 2021, van 09:30 uur tot (momenteel) 22:00 uur.
Menu: ontbijt, lunch, high tea, borrel, high wine & diner (door RIJKS!)
Locatie: voortuin van RAI Amsterdam
RIVM good to know: Smakenrad neemt alle geldende richtlijnen van het RIVM in acht. De verwarmde cabines zijn geschikt voor 5 personen uit één huishouden. Uiteraard is het ook mogelijk om met minder personen (uit hetzelfde huishouden) plaats te nemen in het rad.
Tickets & meer info: je kunt hier een tijdslot reserveren >>

Bron: yourlittleblackbook.me